/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Din cauza timpului rece și ploios, mai multe activități dedicate Zilei Internaționale a Copiilor au fost reprogramate

missing
01 iunie 2021, ora 22:02

În acest an, din cauza pandemiei, dar și a condițiilor meteo nefavorabile, în Capitală au fost organizate mai puține activități dedicate Zilei Internaționale a Copiilor. Totuși, acesta nu a fost un motiv de întristare, pentru că majoritatea manifestațiilor inițiate de municipalitate au fost reprogramate pentru zilele următoare.

Între timp, pentru a-i bucura pe copii, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și-a deschis larg ușile și le-a oferit posibilitatea să exploreze toate echipamentele folosite de pompieri. Și dacă vremea de afară a dat peste cap programul manifestațiilor în aer liber, în centrele comerciale copii s-au distrat la maximum.

Pentru a marca Ziua Internațională a copiilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și-a deschis larg ușile, atât pentru copiii angajaților, cât și pentru toți doritorii. Înghețata și buna dispoziție au fost la ordinea zilei, iar pe lângă asta, la eveniment, copiii au fost instructați cum să se descurce în situații periculoase și cum să acorde primul ajutor unui rănit.

De asemenea, micuții au avut posibilitatea să analizeze îndeaproape tehnica folosită de salvatori, la intervenții. Cei mai curajoși chiar au putut să folosească furtunurile de apă ale pompierilor, însă nu pentru a stinge un incendiu, dar pentru a ținti cu jetul de apă o minge.

Dar, totodată, astăzi, pe la orele amiezii, aproape că nu am văzut copii prin parcuri, așa cum era în anii trecuți. Potrivit organizatorilor, manifestațiile care urmau să aibă loc astăzi, dar care au fost reprogramate, se vor desfășura în același locații și la oră stabilită anterior, doar că pe data de 5 iunie.

Și în timp ce activitățile în aer liber au fost amânate din cauza temperaturilor joase pentru această perioadă, în unele centre comerciale programul dedicat zilei copiilor s-a respectat ca la carte, iar distracția a fost la ordinea zilei. Copiii au dansat alături de animatori și s-au lăsat antrenați în mai multe concursuri. Într-un final, părinții s-au declarat mulțumiți de aceste activități, iar copiii ne-au spus că abia așteaptă să mai participe la asemenea festivități.

Menționăm că, în acest an, la noi în țară, ziua de 1 iunie NU a fost declarată zi liberă. Conform Codului Muncii al Republicii Moldova, ziua de 1 iunie nu este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare. În anii precedenți, cu excepția anului 2020, această zi era declarată liberă pentru bugetari prin hotărâre de Guvern. Totuși, cei care și-au dorit cu adevărat și au avut posibilitate, au ajuns la sărbătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram