/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

O companie aeriană din Belarus suspendă de sâmbătă zborurile spre Chișinău

missing
28 mai 2021, ora 20:49

Compania aeriană din Belarus, Belavia, a anunțat că suspendă zborurile spre mai multe orașe din Europa, inclusiv spre Capitala Republicii Moldova, Chișinău. Decizia a fost luată în legătură cu interdicțiile impuse de UE și Ucraina, privind utilizarea spațiului aerian, după scandalul deturnării unei aeronave, pentru a-l reține pe jurnalistul de opoziție Roman Protasevici.

Astfel, de sâmbătă 29 mai până în data de 30 iunie, compania aeriană nu va mai efectua zboruri spre Larnaca, Belgrad, Budapesta și Chișinău. Reprezentanții Belavia precizează că din cauza necesității de a zbura deasupra spațiului aerian al mai multor țări, zborurile către Istanbul vor fi operate după un program modificat.

Potrivit companiei, în prezent sunt analizate opțiunile posibile pentru rutele de zbor.

Amintim că o serie de state europene au interzis transportatorilor din Belarus să le folosească spațiul aerian pentru zboruri după incidentul cu aterizarea avionului Ryanair la Minsk și reținerea lui Protasevici. Printre ele, Ucraina, Polinia, Letonia, Lituania, Estonia și altele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram