image
Sursa foto: Jurnal.md

FinComBank: Din iulie 2019 până în prezent, membrii familiei Voronin NU dețin calitatea de acționari ai băncii

După ce în presă au fost publicate mai multe știri precum că Vladimir Voronin și-a majorat de 12 ori cota sa în capitalul FinComBank, administrația băncii a venit cu o reacție, negând informația.

„În baza Hotărârii Băncii Naționale a Moldovei (în continuare -BNM sau Banca Națională) din 11 ianuarie 2019, a fost constatat că un grup de acționari, în mod concertat, acționează în raport cu „Banca de Finanţe şi Comerţ” S.A., fără permisiunea prealabilă scrisă a Băncii Naționale. Acțiunile deținute inclusiv de familia Voronin în capitalul social al „Banca de Finanţe şi Comerţ” S.A. au fost radiate din Registrul de stat al valorilor mobiliare (Hotărârea Nr.32/4 a Comisie Naționale a Pieței Financiare), în temeiul art.521 a Legii privind activitatea băncilor la data de 29 iulie 2019. Prin urmare, din data de 29 iulie 2019 până în prezent, membrii familiei Voronin nu dețin calitatea de acționari a FinComBank S.A.”, precizează instituția.

FinComBank S.A. mai precizează că dezvăluie cu regularitate orice informaţii privind evenimentele care influențează activitatea sa și publică în conformitate cu cerințele BNM informații cu privire la deținătorii direcți, indirecți, inclusiv beneficiarii efectivi de dețineri calificate în capitalul social al Băncii. Aceste informații pot fi accesate pe pagina oficială a FinComBank.

Noutăţile partenerilor

comentarii: