image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Ultima oră: Localurile din Chișinău revin la regim obișnuit, iar măștile în spații deschise NU mai sunt obligatorii

Decizii de ultimă oră luate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. Începând de astăzi, sectorul HoReCa revine la regim obișnuit de activitate, cu excepția cluburilor de noapte, iar purtarea măștilor în spațiile deschise nu mai este obligatorie.

Astfel, începând de astăzi, va trebui să purtăm măști doar în spațiile închise, în transport public, dar și la evenimente, manifestări în masă și întruniri publice. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către membrii CESP.

Tot astăzi s-a decis ca domeniul HORECA să revină la regimul de lucru obișnuit, cu respectarea măsurilor anti-covid. Excepție fac doar cluburile de noapte, organizarea discotecilor și karaoke.

Evenimentele urmează să aibă loc la capacitatea de 50% din locurile din încăpere.

Teatrele și sălile de concerte revin la programul obișnuit, cu respectarea distanței de un metru și cu purtarea măștilor. Locurile de agrement și parcurile de distracții își reiau activitatea, la fel și târgurile tematice.

Totodată, se permiterea organizarea taberelor de odihnă pe teritoriul municipiului Chișinău și a competițiilor sportive.

În contextul ultimului sunet, autoritățile municipale precizează: evenimentele solemne pe 31 mai vor avea loc în aer liber cu prezența fizică și se permite participarea elevilor claselor a 4-a, a 9-a și a 12-a. În rest, vor fi realizate ore de dirigrnție. La fel, se permite comasarea grupelor de copii și transferurile la alte grădinițe în contextul desfășurării lucrărilor de reparație în unele instituții.

Noutăţile partenerilor

comentarii: