/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Maia Sandu, detalii despre discuțiile de la CSM: „Am mers acolo pentru a transmite niște mesaje foarte serioase”

missing
27 mai 2021, ora 20:34

Șefa statului, Maia Sandu, a oferit mai multe detalii despre discuțiile de astăzi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, precizând că a fost o solicitată întâlnirea pentru a transmite mai multe mesaje clare în legătură cu ce se întâmplă la ora actuală în justiția din Republica Moldova. Declarații despre discuții de la CSM au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. 

„Nu a fost o ședință a CSM, a fost o solicitare din partea mea privind o întâlnire. Majoritatea membrilor CSM au venit la această discuție. Am mers acolo pentru a transmite niște mesaje clare și foarte serioase, pornind de la analiza pe care o fac de câteva luni în această funcție în care mă regăsesc și am acces la mai multe informații decât altă dată, pornind de la lucrurile care se întâmplă astăzi. Cu toții înțelegem că este nevoie de reformă serioasă în domeniul justiției și pentru asta e nevoie de o majoritate de oameni cinstiți în Parlament, care să sprijine această reformă. Reforma trebuie votată în Parlament, dar până ajungem acolo se iau astăzi decizii”, a menționat Maia Sandu în platoul TV8.

„Aceste decizii dăunează major statului sunt riscuri enorme, riscuri pentru sectoare întregi. Se iau decizii care pun piedici unor instituții care încearcă să oprească contrabanda. Aceste mesaje trebuie să le audă toți judecătorii. am sentimentul că, în mare parte, judecătorii înțeleg că se comit ilegalități, abuzuri, dar am sentimentul că ei nu înțeleg amploarea acestor lucruri”, a adăugat șefa statului.

Întrebată despre prezența Olesei Stamate la întâlnirea de astăzi în condițiile în care aceasta se află pe lista PAS la anticipate, Maia Sandu a spus că „doamna Olesea Stamate este consilierul meu în domeniul justiției și era firesc să fie la acea ședință. Nu a degrevat din funcție. există indicațiile CEC-ului în acest sens, care stabilesc cine trebuie să degreveze din funcție și cine nu este obligat. Nu a fost absolut nicio încălcare”.

Vedeți mai jos emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8:

Precizăm că astăzi, 27 mai, Maia Sandu a participat la discuție cu membrii CSM. În cadrul discuțiilor, șefa statului a declarat că „mă adresez membrilor CSM, dar și judecătorilor – sunt aici ca să vă informez că sistemul judecătoresc, din păcate, astăzi, pune în pericol securitatea statului Republica Moldova. Vă rog să mă credeți, nu exagerez. Nu este o noutate pentru nimeni că unii judecători iau decizii ilegale, îndeplinind anumite ordine sau încercând să câștige în mod ilegal bani. Aceste decizii ilegale nedreptățesc oamenii și dăunează statului. Dumneavoastră știți despre aceste cazuri, judecătorii din sistem cunosc foarte bine situația. Dar nu știu dacă înțelegeți pe deplin amploarea acestei daune pe care o provoacă deciziile ilegale ale unor judecători și aceste daune sunt pentru cetățeni individual, dar și pentru stat în general. Pe toate dimensiunile”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram