image
Sursa foto: uefa.com

UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva rebelilor din Superligă. Ce riscă acum Real, Barcelona și Juventus

UEFA a anunțat că a deschis proceduri disciplinare împotriva celor trei cluburi care nu s-au retras oficial din Superliga Europeană - Juventus, Barcelona și Real Madrid.

Forul european analizează o posibilă încălcare a cadrului juridic UEFA, după ce aceste trei cluburi au continuat să încurajeze proiectul Superligii și au ignorat amenințările venite din partea forurilor fotbalistice.

"În urma unei investigații a inspectorilor de etică și disciplină referitoare la așa-numita 'Superligă', au fost deschise proceduri disciplinare împotriva clubului Real Madrid, FC Barcelona și Juventus pentru posibila încălcare a cadrului legal UEFA", a transmis forul european.

Presa internațională a scris în perioada recentă despre posibilele sancțiuni drastice pe care le pot primi cele trei cluburi. Real Madrid, FC Barcelona și Juventus riscă să fie excluse din competițiile UEFA pentru unul sau două sezoane, însă se pot alege și doar cu o amendă.

UEFA a decis ca echipele care au acceptat să se retragă din Superligă să încaseze cu 5% mai puțin din încasările pentru performanțele din competițiile europene, în timp ce Juve, Barcelona și Real vor fi trimise la comisiile disciplinare UEFA, unde sunt așteptate pedepse mai drastice.

Juventus ar putea avea probleme și în Serie A, dacă nu acceptă să renunțe la Superliga Europei.

"Dacă, la momentul înscrierii în noul sezon din Serie A, nu se va retrage din Superligă, Juve va fi exclusă. Există o regulă clară în statutul CONI și al Federației. Dacă Juventus nu acceptă acest lucru, îmi pare rău, dar va fi exclusă", a declarat recent Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, potrivit Gazzetta Dello Sport.

În cazul celor trei cluburi care nu au renunţat până acum la Super Ligă (FC Barcelona, Juventus şi Real Madrid), UEFA a anunţat că îţi rezervă dreptul "să ia orice măsură pe care o va considera adecvată".

În replică, cele 3 grupări au emis un comunicat de presă comun, postat pe site-urile oficiale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: