image
Sursa foto: border.gov.md

Isprava unui moldovean, prins la ieșirea din Republica Moldova cu un permis de conducere polonez falsificat

Un tânăr din Republica Moldova a fost depistat de Poliția de Frontieră, la punctul de trecere Cahul, cu un permis de conducere polonez falsificat.

Potrivit polițiștilor, ieri, în jurul orei 18:30, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un autoturism de model Ford, înmatriculat în Bulgaria. Conform declarațiilor atât ale șoferului, cât și ale pasagerilor, toți urmau să ajungă în Germania.

„Ca urmare, în bagajul personal al unuia dintre călători, un tânăr cu dublă cetățenie, a fost descoperit un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile poloneze pe numele acestuia”, precizează Poliția de Frontieră.

După verificarea amănunțită cu tehnica specială, angajații Poliției de Frontieră au stabilit că actul este falsificat.

„În cadrul audierilor, tânărul de 26 de ani, originar din raionul Ceadâr-Lunga, a mărturisit că avea dificultăți în angajarea la muncă peste hotare, pe motiv că nu deținea documente ale unui stat european. De aici și i-a venit ideea, prin noiembrie 2020, fiind în Germania, ar fi luat legătura cu un intermediar care l-a ajutat să-și perfecteze un permis de conducere polonez. A oferit suma de 1000 de euro”, mai informează Poliția de Frontieră.

În continuare, actul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: