image
Sursa foto: rfi.ro

Locuitorii capitalei, nevoiți să plătească dublu pentru impozitul imobiliar: „Cetățenii să fie atenți, riscă penalități”

Locuitorii capitalei s-au pomenit cu avize de plată aproape duble pentru impozitul pe bunuri imobiliare. Și asta pentru CMC a decis anterior majorarea cotei impozitului de la 0,1% la 0,185% din valoarea estimată în scopul impozitării.

De exemplu, pentru un apartament de circa 68 de metri pătrați impozitul imobiliar a crescut de la 321 de lei anul trecut la 700 de lei, conform avizului de plată primit de consilierul municipal din Platforma DA, Aliona Doroș.

Mai mult, din acest an, la propunerea Guvernului Chicu, nu se mai aplică reducerea de 15% pentru achitarea până la 30 iunie a sumei integrale a impozitului pe bunurile imobiliare calculat,

„Acum termenul limită de plată a sumei integrale a impozitului este 30 iunie. Cetățenii să fie atenți, se vor aplica penalități fără simț, introduse la fel din acest an”, spune consiliera.

Precizăm că scutirea la impozitul pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vârstă pensionară, iar scutirea a fost stabilită în mărime de 500 de mii de lei din valoarea estimată în scopul impozitării a imobilului.

impozitimpozit
impimp

Noutăţile partenerilor

comentarii: