image
Sursa foto: Getty Images

Antonio Conte, OUT de la Inter! Italianul, gata să preia cel mai titrat club din Europa

Antonio Conte (51 de ani) i-a adus lui Inter Milano primul titlu în Serie A după o pauză de 11 ani, dar antrenorul este gata să plece de la formația de pe "Giuseppe Meazza".

Gazzetta Dello Sport scrie că "divorțul" dintre Conte și Inter este iminent, iar anunțul oficial este așteptat în următoarele 48 de ore: "Nu va mai fi necesară o ședință cu grupul condus de Zhang. Dacă va mai exista o întâlnire, va fi doar pentru a-și strânge mâinile", scriu italienii.

Motivul plecării lui Conte este reprezentat de noua strategie trasată de președintele chinez Steven Zhang, care își dorește să reducă salariile angajaților cu 15-20% și să obțină venituri de aproximativ 100 de milioane de euro din vânzarea unor jucători importanți în această fereastră de transferuri.

Sursa citată scrie că Antonio Conte a fost informat de hotărârea conducerii în urmă cu o săptămână și nu a primit deloc bine vestea. Antrenorul și-ar fi dorit să primească întăriri în echipă și să păstreze cei mai buni jucători pentru a rămâne o forță în Italia.

Italienii avansează și patru variante pentru banca lui Inter, după plecarea lui Conte: Massimiliano Allegri, care mai este dorit de Juventus și Real Madrid, Maurizio Sarri, Sinisa Mihajlovic și Simone Inzaghi.

Printre jucătorii importanți care ar putea pleca de la Inter în această vară se numără mijlocașul marocan Achraf Hakimi, dorit de Paris Saint-Germain și atacantul argentinian Lautaro Martinez, care "are admiratori în Spania".

Antonio Conte a sosit la Inter în vara anului 2019, iar în cele două sezoane petrecute pe banca nerazzurrilor a strâns 102 meciuri, înregistrând 64 de victorii, 23 de remize și 15 înfrângeri.

Imediat după anunțul făcut de presa italiană, au reacționat și spaniolii. As scrie că Antonio Conte este o variantă pentru banca lui Real Madrid, având în vedere că sunt șanse minime ca Zinedine Zidane să mai rămână pe banca vicecampioanei Spaniei.

"Numele lui Conte se va auzi din nou la Real Madrid, așa cum s-a întâmplat deja în ultimele zile", scrie sursa citată.

Într-un interviu acordat în noiembrie, Conte dezvăluia că a fost aproape să semneze cu Real Madrid în mai multe ocazii, însă și-a dorit să amâne această șansă pentru a nu prelua clubul în mijlocul unui sezon. De această dată, italianul va avea ocazia de a sosi la formația madrilenă la începutul unui ciclu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: