/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Mai multe poduri din Capitală, care ar putea să se prăbușească, vor fi reparate în toamnă

missing
26 mai 2021, ora 19:16

Despre starea dezastruoasă a podurilor din Capitală se vorbește de ani de zile, dar toate rapoartele, criticile și avertizările rămân doar pe hârtie. În realitate, aceste punți de legătură dintre diferite sectoare ale Chișinăului devin tot mai periculoase pentru conducătorii auto și pietonii, care le traversează zilnic. Nici măcar reparații cosmetice, pe aici nu sau mai făcut de ani de zile, așa că oamenii le cer autorităților să ia măsuri. De cealaltă parte, edilul Capitalei dă asigurări că podurile care riscă să se prăbușească, urmează a fi reparate în toamnă. 

Podul de pe strada Mihai Viteazul, care face legătură între sectoarele Centru și Râșcani este exploatat încontinuu de mai bine de 45 de ani. În această perioadă, sub acțiunea factorilor climaterici și dinamici, elementele construcției au căpătat defecte și deteriorări. Așa se face că, în prezent, caracteristicile lor funcționale nu mai corespund cerințelor siguranței circulației rutiere. Șoferii spun că, într-o bună zi, acest pod ar putea deveni fatal.

În stare critică și prost gândite sunt și unele pasaje pietonale de pe podurile din Capitală. Mai multe porţiuni de asfalt sunt deteriorate şi reprezintă un adevărat pericol pentru trecători. Oamenii spun că gaura este periculoasă mai ales pentru copii şi spun că autoritățile urgent ar trebui să intervină. Și durată de exploatare a acestui pod este depășită de ani buni.

Nici podul de pe strada Grigore Vieru, din preajma Circului nu este într-o stare mai bună. Durată de exploatare a acestuia depășește 50 de ani. Acesta este unul din cele trei poduri prioritare care urgent necesită a fi reparate. Șoferii spun că autoritățile ar trebui să rezolve problema.

Chiar dacă, acum jumătate de an, edilul Capitalei a declarat că toate podurile de pe strada Albișoara necesită intervenție, dar cel de pe strada Mihai Viteazul are cel mai mare grad de uzură și necesită urgent a fi reperate, nici până astăzi lucrările nu au început. Ion Ceban declară că proiectul a fost elaborat, dar necesită să fie revizuit.

Amintim că, acum jumătate de an, autoritățile locale anunțau că reparația podului de pe strada Mihai Viteazul ar putea costa bugetul municipal cu 15 milioane de lei mai mult decât se estima inițial. Și asta pentru că niciun agent economic nu a vrut să se apuce să-l reabiliteze cu 57 de milioane, cât se propunea la început. Totuși, nici suma de 72 de milioane de lei nu a fost încă aprobată de Consiliul Municipal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram