/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Munteanu: Deciziile lui Țîcu referitor la formarea unui bloc electoral dintre PUN și AUR „nu reprezintă poziția oficială a partidului”

missing
26 mai 2021, ora 21:31

După ce liderul formațiunii Partidul Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, a anunțat că refuză oferta Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de a forma împreună un bloc electoral, liderul Unirii Salvați Basarabia (USB), membru AUR, Valeriu Munteanu, susține că aceasta nu reprezintă poziția oficială a PUN. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

„După emisiunea domnului Țîcu (n. r. emisiunea „Puterea a patra” de la N4) în care tot el refuză blocul care l-a propus și a vorbit totodată foarte urât de AUR. Noi am sunat ceilalți colegi care sunt decidenți acolo și toți fără nicio excepție au spus că toate alegațiile domnului Țîcu sunt personale și nu reprezintă poziția partidului. (…) Mare majoritate a colegilor au spus că în continuare consideră că toți unioniștii, inclusiv cu cei de la AUR, trebuie să se vadă laolaltă. Ei consideră în continuare că trebuie să meargă într-un bloc cu noi, sunt prizonierii domnului Țîcu din păcate și de aceea noi am făcut apel către toți colegii unioniști inclusiv cu cei din PUN că noi avem ușile deschise și vom aștepta să vină alături de noi. Nu îmi place să spun acest lucru, dar rup ușile, inclusiv cei din PUN, mulți colegi unioniști, inclusiv de la partid, care au o poziție”, a declarat Valeriu Munteanu.

Liderul USB a evitat să ofere nume celor care nu ar fi de acord cu poziția lui Octavian Țîcu, precizând că, „în momentul în care acești colegi vor declara public va fi totul clar”. În replică, deputatul și membrul PUN, Iurie Reniță a insistat să fie precizate numele celor care ar avea o altă părere.

Precizăm că, AUR a inițiat repetat propunerea către PUN de a se alătura pe listele formațiunii, iar ulterior au venit cu propunerea de a forma un bloc electoral. PUN a refuzat repetat, menționând că formațiunea „va merge de unul singur în această campanie, ca platformă unionistă”.

Amintim că, după ce AUR a făcut apel la toate partidele unioniste din Republica Moldova să i se alăture, pentru a participa împreună la scrutinul din 11 iulie, acestuia i s-au alăturat Uniunea Salvați Basarabia și Partidul Popular Românesc, iar ulterior AUR i s-a alăturat și Partidul Liberal, condus de fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Mai jos puteți urmări în direct emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață, cu participarea deputatului Iurie Reniță, a liderului USB, Valeriu Munteanu și liderul interimar PAS, Igor Grosu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram