image
Sursa foto: Jurnal.md

Ministerul de Externe propune deschiderea unui număr mai mare de secții de votare peste hotare; Când va fi luată decizia

Ministerul de Externe a adresat un demers Comisiei Electorale Centrale prin care propune deschiderea unui număr mai mare de secții de votare peste hotare.

„Un lucru principial e care vreau să-l fac public. Ministerul de Externe pornește de la înțelegerea faptului că numărul secțiilor nu poate fi mai mic decât cel de la scrutinul prezidențial din noiembrie 2020.Ministerul consideră necesar a lua în calcul posibilitatea dublării numărului secțiilor de votare acolo unde s-a votat peste 5 mii de persoane, unde a fost extins timpul de funcționare a secției sau unde s-a epuizat numărul buletinelor de vot înainte de închiderea secției. Decizia finală aparține exclusiv Comisiei Electorale Centrale. Bugetul inițial pentru asigurarea alegerilor în străinătate e de 5,5 milioane de lei. Dacă numărul secțiilor de votare va crește, va fi necesară revizuirea bugetului”, a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

O decizie în acest sens urmează să fie luată la CEC până pe 5 iunie.

Până în prezent, peste 91 de mii de cetățeni RM din diaspora s-au înregistrat prealabil pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. La scrutinul prezidențial din anul trecut, s-au înregistrat în jur de 60 de mii de oameni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: