image
Sursa foto: jurnal.md

Alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani și Centru, a fost falsă

UPDATE 10.32// În urma verificării clădirilor cât și adiacentul acestora, de către specialiștii din cadrul seviciului „Bomteh”, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism". Ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani întreprind măsurile pentru identificarea persoanei care a făcut apelul și pentru a o trage la răspundere conform legislației în vigoare.

Individul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la doi ani.

______________________

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani și Centru, amplasate pe bd. Ștefan cel Mare. Un bărbat a alertat poliția în urmă cu puțin timp, care a încercuit zona.

Apelul la poliție a fost făcut la ora 8:14. de un bărbat care a comunicat că în incinta Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani și Centru se află un obiect explozibil.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bomteh.

Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta ambelor clădiri. La moment toate serviciile specializate activează la fața locului.

Angajații poliției întreprind măsuri pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Noutăţile partenerilor

comentarii: