image
Sursa foto: romaniatv.net

Un copil de 1 an, internat la spital, după ce o bucată de hârtie i-a ajuns în plămâni; Avea tuse persistentă de două luni

Un copil de un an a fost internat în Secția Pneumologie a Institutului Mamei și Copilului, după ce a înghițit o bucată de hârtie.

Copilul a fost internat cu tuse persistentă de aproximativ două luni. Acesta a urmat tratamente repetate cu antibiotic și sirop antitusiv, la indicația medicului de familie și medicului pediatru, iar starea acestuia nu se ameliora.

„Specialiștii din secția Pneumologie au decis ca pacientului să îi fie efectuată investigația radiografică a cutiei toracice. Ulterior a fost efectuată fibrobronhoscopia unde s-a determinat un corp stăin care obturează bronhul principal stâng. S-a efectuat bronhoscopia cu tub rigid sub anestezie generală cu ventilaţie asistată pentru extragerea corpului străin. Corpul strain (hârtie) a fost extras fragmentat. Peste 5 zile s-a efectuat fibrobronhoscopia repetată, resturi de corp străin nu s-au determinat. Radiografia repetată cu dinamică pozitivă, se atestă reexpansionarea plămânului afectat”, informează Institutul Mamei și copilului din capitală printr-un comunicat de presă.
IMCIMC

Cazul a fost soluționat cu succes de către medici.

În acest context, medicii atenționează că, copiii cu vârsta de 1-3 ani sunt cel mai des implicați în cazuri de aspirație a corpilor străini, de aceea, părinții, îngrijitorii trebuie să fie precauți și să nu neglijeze importanța culturii alimentare, supravegherii permanente a copiilor mici, precum și importanța recunoașterii momentului de aspirație și adresării precoce la medic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: