image
Sursa foto: realitatea.net

Cel puțin 210 oameni au fost răniți, după ce două garnituri de metrou s-au ciocnit într-un tunel, în capitala Malaeziei

Cel puțin 210 oameni au fost răniți, după ce două garnituri de metrou s-au ciocnit într-un tunel, în capitala Malaeziei, Kuala Lumpur. Potrivit oficialilor malaezieni, unul dintre trenuri care fusese supus unor reparații tehnice a intrat în plin în altul care venea din direcția opusă, pe aceeași linie și în care se aflau aproximativ 213 pasageri, relatează Reuters.

Accidentul a avut loc astăzi, în jurul orei locale 20.45 (12.45 GMT), când unul dintre trenuri, care nu avea pasageri, după ce fusese supus unor reparaţii, a intrat în plin într-un alt tren, în care se aflau 213 persoane şi care se deplasa în direcţia opusă pe aceeaşi linie, a declarat şeful poliţiei districtuale Mohamad Zainal Abdullah.

Din cei 213 pasageri, 47 au fost grav răniți, iar alți 166 au suferit răni minore și nu au avut nevoie să fie transportați la spital, a mai precizat oficialul. Impacul a avut loc într-un tunel, în apropierea stației KLCC aflată lângă turnurile Petronas, care au 88 de etaje sunt cele mai înalte turnuri gemene din lume.

Poliția investighează cauzele producerii incidentului, iar ca primă ipoteză au o eroare umană de comunicare.

„Investigăm incidentul. Există suspiciunea unei greşeli de comunicare între centrul de control al operaţiunilor cu trenuri", a mai spus șeful poliției din Kuala Lumpur. 

Pe rețelele sociale au apărut la scurt timp de la producerea accidentului imagini și clipuri din interiorul garniturii în care se aflau pasagerii. Mai multe persoane sunt rănite grav, iar în imagini se văd geamuri sparte și panică printre oameni. A fost primul incident major în sistemul de metrou în cei 23 de ani de la inaugurare, a spus Ministrul malaezian al Transporturilor, care a anunțat o investigație amănunțită pentru a ști cu exactitate ce s-a întâmplat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: