/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

UE va interzice companiilor aeriene belaruse să efectueze curse către blocul comunitar

missing
24 mai 2021, ora 23:20

Liderii Uniunii Europene au decis să interzică companiilor aeriene din Belarus să efectueze curse către blocul comunitar. Acest lucru rezultă din documentul aprobat în urma summitului  desfășurat astăzi. Hotărârea a fost publicată de secretarul de presă al președintelui Consiliului European Barend Leits pe Twitter, scrie tvrain.ru.

Până la aceasta, Guvernul lituanian a interzis aeroporturilor locale să primească și să trimită zboruri pe teritoriul Belarusului. Acest lucru a fost anunțat de ministrul comunicațiilor și transporturilor Marius Skuodis, relatează Delfi. Interdicția va intra în vigoare pe 25 mai, scrie tvrain.ru.

Anterior, compania aeriană letonă „airBaltic” și maghiara „Wizz Air” au refuzat să zboare peste teritoriul Belarusului. Companiile aeriene ruse continuă să zboare prin spațiul aerian al Belarusului, ca de obicei, a declarat pentru Interfax Agenția Federală de Transport Aerian.

Diplomații europeni au declarat că la ședința Consiliul European va lua în considerație impunerea unor noi sancțiuni împotriva Belarusului. Printre acestea se numără interzicerea zborurilor peste teritoriul țării, aterizarea aeronavelor companiei aeriene de stat „Belavia” pe teritoriul UE și încetarea completă a legăturilor de transport cu Belarus.

Cu o zi înainte, un zbor operat de „RyanAir” pe cursa Atena – Vilnius a aterizat forțat pe aeroportul din Minsk sub pretextul că nava ar fi fost minată. La bordul avionului se afla fostul redactor-șef NEXTA, Roman Protasevici, inclus pe lista teroriștilor din Belarus. Protasevici și concubina lui au fost reținuți, din acel moment, locul aflării lor este necunoscut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram