image
Sursa foto: yve.ro

Thailanda oferă vaci pentru a-i convinge pe oameni să se imunizeze anti-COVID

Thailanda oferă vaci pentru a-i convinge pe oameni să se imunizeze anti-COVID. În timp ce americanii organizează loterii, iar la finalul fiecărei zile, un norocos câștigă 40.000 de dolari

O regiune din nordul Thailandei a descoperit un mod inventiv de a stimula campania de vaccinare anti-Covid – persoanele vaccinate sunt înscrise într-o tombolă în care pot câștiga în fiecare săptămână câte o vacă, relatează Reuters.

De luna viitoare, oricare sătean vaccinat din districtul Mae Chaem, din provicinia Chiang Mai, poate să fie fericitul câștigător al unei vaci tinere în valoare de aproximativ 320 de dolari.

Tombola, care se va desfășura pe parcursul a 24 de săptămâni, a fost primită cu entuziasm de orășelul de 43.000 de locuitori. Autoritățile au anunțat-o la începutul acestei săptămâni

De asemenea, mai multe state americane au anunțat că organizează loterii cu premii de milioane de dolari, destinate celor care vin să se vaccineze împotriva Covid-19. Scopul acțiunii este de a accelera din nou campania de imunizare la nivelul Statelor Unite, după ce autoritățile au înregistrat o scădere semnificativă în ultimele săptămâni. Un prim experiment de acest fel a fost făcut în Ohio, care a pus la bătaie un milion de dolari pentru una dintre persoanele care au primit o doză de vaccin anti-Covid. În urma loteriei, statul a avut o creștere de 28% a numărului de oameni imunizați, notează nbcnews.com.

După Ohio, New York și Maryland sunt primele state care au anunțat că vor organiza loterii cu premii pentru persoanele care vin să se  vaccineze împotriva Covid-19. 

Autoritățile din Maryland anunță lansarea unei loterii cu premii de 2 milioane de dolari, prin care adulții care se vor vaccina pe teritoriul acestui stat vor intra în tragere la sorți pentru sumele zilnice sau pentru marele premiu final. Condiția este ca cei care vor să participe la loterie să fie rezidenți. Zilnic va fi tras la sorţi câştigătorul a 40.000 de dolari, iar premiul final va fi de 400.000 de dolari și va fi acordat de ziua naţională, pe 4 iulie. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: