/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/VIDEO/ La Chișinău a demarat azi primul maraton de vaccinare anti COVID. Doritorii au avut de ales între AstraZeneca și Sinopharm

missing
21 mai 2021, ora 23:29

Primul maraton de vaccinare împotriva COVID – 19 a demarat, astăzi, la Chișinău. Acesta este destinat studenților, elevilor care au împlinit 18 ani și lucrătorilor din instituțiile de învățământ. Totuși, la această etapă se pot imuniza, fără rând, doar cu buletinul de identitate, și persoanele care nu se regăsesc în această categorie. Înainte de inaugurarea oficială a maratonului, atât în blocul unde se administrează serul Sinopfarm, cât și în blocul unde se vaccinează cu AstraZeneca, oamenii au început să formeze cozi. Alte detalii de la primul maraton de imunizare împotriva COVID – 19 din țara noastră vedeți în reportaj.

Cu aproape o oră înainte de inaugurarea oficială a maratonului de vaccinare, studenții de la Universitatea de Medicină, dar și alte persoane doritoare de a se imuniza, s-au adunat în fața blocului de pe strada Testemițanu.

Oamenii salută inițiativa și spun că acest maraton le oferă posibilitatea de a se vaccina, fără o înregistrare prealabilă. Ei spun că, datorită imunizării, speră să fie depășită mai repede pandemia. Unii oameni stăteau la coadă, pentru a le fi administrat serul AstraZneca, iar alții – pentru a se imuniza cu Sinopfam. Fiecare are argumentele sale în favoarea serului pe care l-a ales.

„Știți ce seruri vor fi disponibile? – Da, Sinopfarm și AstraZeneca. – Pe are îl preferați? – AstraZeneca! – Lumea trebuie să fie responsabilă și să înțelegă, că doar prin vaccinare putem trece de această etapă”.

„Este foarte bine pentru că trebuie să ne imunizăm ca pentru anul viitor să ieșim fizic, să facem studiile mai bine.
– AstraZeneca. – De ce AstraZeneca? – Consider că este mai bun, pentru că specialiștii recomandă că este natural, în timp ce celelalte sunt sintetice”.

În alt bloc s-a format un alt rând. Acolo așteptau cei ce doreau să fie imunizați cu Sinopharm. Oamenii ne-au spus că sunt mulțumiți de condițiile Centrului de Vaccinare și au argumentat alegerea privind serul administrat.

„ De ce ați ales anume vaccinu Sinopfarm? – Cunoscuții meu s-au vaccinat și prietenii din sfera medicinală mi-au recomandat”.

Ministerul Sănătății susține inițiativa Universității de Medicină „Nicolae Testemițanu” și declară că va asigura echipamentul tehnic și stocul necesar de vaccinuri. În cadrul maratonului, pot fi imunizate concomitent 10 persoane. Secretarul de stat, prezent la acest eveniment, a dat asigurări că acest centru de vaccinare corespunde tuturor standardelor sanitare, în plus, el spune că fluxul de persoane care pot fi vaccinate concomitent va reduce timpul de așteptare.

În procesul de vaccinare vor fi antrenați medici de familie și asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a Universității de Medicină, membri ai comunității academice, cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ.

Această campanie de vaccinare este destinată preponderent studenților, masteranzilor, studenților-doctoranzi, medicilor-rezidenți, cadrelor didactice, elevilor care au împlinit vârsta de 18 ani, dar și tuturor categoriilor de personal din toate instituțiile de învățământ. Astfel, se mizează pe faptul ca, în septembrie, atât studenții cât și profesorii să fie imunizați și protejați împortriva COVID 19. Maratonul vaccinării a început, astăzi, și se va desfășura până duminică la ora 21:00, fără programare, în regim non-stop, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit – primul servit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram