image
Sursa foto: blog.eurolines.ro

Turnul Eiffel se redeschide pentru public în luna iulie

Turnul Eiffel va fi redeschis publicului începând cu 16 iulie, la mai bine de șase luni de la închidere în contextul pandemiei de coronavirus, cu o capacitate de primire în lifturi de 25%, a anunţat operatorul său joi, scrie AFP, citată de Agerpres.

Simbolul Parisului va primi în această vară 10.000 de vizitatori pe zi, la fel ca vara trecută, față de 25.000, cât era capacitatea maximă înaintea pandemiei, a anunțat Sete (Societatea de exploatare a Turnului Eiffel).

Potrivit Sete, se prognozează un deficit de aproximativ 70 de milioane de euro pentru 2021, din cauza limitării vizitelor la cel mai cunoscut monument din Franța, şi se are în vedere o recapitalizare.

Înalt de 324 de metri, Turnul Eiffel a fost inaugurat în 1889, la sfârşitul lunii martie. Simbolul Parisului a fost primit cu răceală de parizieni, care l-au considerat „o oroare” şi „o ruşine”. A devenit însă un punct de atracţie în scurt timp şi, în loc să fie demolat după 20 de ani, cum prevedea planul iniţial, a rămas în picioare.

Înainte de pandemie, construcţia-emblemă a Parisului era vizitată de peste 7 milioane de turişti anual.

Noutăţile partenerilor

comentarii: