„Istoria” celor 0,78 de grame de marijuana, povestită de Nata Albot. Cum au ajuns drogurile în buzunarul ei

missing
21 mai 2021, ora 23:04

Înainte să anunțe că se retrage de pe listele PAS pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, jurnalista Nata Albot a povestit în detaliu „istoria” celor 0,78 de grame de marijuana, despre care fostul șef la IGP, Gheorghe Cavcaliuc a spus la „Cutia Neagră” de la TV8 că au fost găsite în decembrie 2016 asupra candidatei cu numărul 8 de pe listele unui partid politic înscris în cursă. Albot a spus la „Internetu Grăiește” că drogurile au ajuns în buzunarul său printr-o întâmplare. 

Nata Albot susține că revenise atunci din Canada, pentru a organiza „Balul brazilor” și alte evenimente. A urmat o plecare la București, iar cu o seară înainte de a merge la aeroport, a fost într-un local din centrul Capitalei, unde tocmai se încheiase un eveniment public. Pe una dintre mesele din local s-ar fi aflat un pachet uitat cu țigări.

„În local mai erau niște oameni și cineva mi-a zis: nu vrei să îl iei? Și am zis: îl iau, să îl dau unui prieten cu care trebuia să plec la București. L-am pus în buzunarul pantalonilor și am plecat”, a povestit jurnalista care a precizat că nu s-a uitat ce conține mai exact pachetul.

„A  doua zi m-am sculat să merg la aeroport, am îmbrăcat aceiași pantaloni. La aeroport, la control, mă întreabă: ce aveți acolo? Mi-a da senzația că știa ce e acolo…și zice: ce e asta? Zic: nu am idee”, a spus Nata Albot.

Potrivit jurnalistei, i s-a cerut să scrie o explicație, după care și-a continuat călătoria. Ulterior, s-a întors în Canada, iar de vreme ce lunile treceau, structurile de forță de la Chișinău nu o țineau la curent cu mersul acestui caz.

„Noi eram foarte activi atunci împotriva ui Plahotniuc și am înțeles că dacă nu urmăresc chestia asta, ea poate fi ușor fabricată. După sărbători, am sunat eu, pe la mijloc de ianuarie era și am întrebat care sunt rezultatele expertizei. Zice că s-a stricat aparatul pentru expertiză la ei”, a povestit Nata Albot.

După aproxmativ jumătate de an de la incident, a cerut din nou informații de la autorități.

„Nimeni nu mă căuta, nimeni nu mă ținea la curent cu ce se întâmpla. La un moment dat îl sun (n.r. persoana care a documetat-o) și zic care sunt noutățile? Zice că: expertiza s-a făcut și a arătat că e iarbă”, a mai povestit jurnalista, care a precizat că nu a fost sancționată în niciun fel.

Nata Albot a recunoscut că i-a fost frică în acea perioadă și că a bănuit că acest incident va fi scos la iveală la un moment dat în scopuri murdare. Aceasta i-a transmis un mesaj lui Gheorghe Cavcaliuc.

„Foarte tare am să insist la acest om mizerabil, fără scrupule și niciun Dumnezeu, un slugoi mucegăit pe dinăuntru, îl rog frumos să scoată tot ce are. Sunt niște video ceva, niște porno ceva, vă rog scoateți-l. Jora, scoate tot ce ai, nu ține în tine că poți să crăpi”, a mai spus Nata.

Jurnalista a explicat de ce a preferat să păstreze tăcere timp de două zile.

„În primul rând pentru că e suprinzător, mai ales când tu știi că în viața ta nu s-a întamplat nimic penal, eu am avut nevoie de timp”, a explicat Nata Albot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram