/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Mii de flori sunt plantate, în aceste zile, în toate sectoarele Chișinăului

missing
20 mai 2021, ora 18:26

Capitala înflorește. Mii de flori de tot felul și de toate culorile sunt plantate, în aceste zile, de lucrătorii de la Spații Verzi, în toate sectoarele Chișinăului. În timp ce majoritatea oamenilor se bucură că orașul va fi mai colorat și mai frumos, unii consideră, totuși, că municipalitatea ar trebui să aloce banii, pentru a rezolva probleme mult mai importante. La rândul său, primarul capitalei a atenționat poliția în legătură cu faptul că, în trecut, au existat situații, când florile au fost furate. În context, el le-a sugerat oamenilor legii să facă publice numele și fotografiile persoanelor care vor fi prinse furând flori.

Fiecare oră este ca aurul. Pentru că ploile nu mai contenesc, angajații de la Spații Verzi folosesc orice moment în care nu toarnă de sus, pentru a planta flori, pe gazoanele din capitală. Astăzi, i-am surprins pe aceștia în zona podului de la Telecentru, în timp ce sădeau flori în ghiveciuri. Urcate într-o macara specială, mai multe femei care munceau de zor ne-au spus că au de plantat 260 de flori. Deși le este cam frică de înălțime, ele spun că încearcă să se concentreze mai mult pe ceea ce au de făcut, și nu la înălțimea la care se află.

În paralel, o altă echipă de muncitori dădea cu var bordura de pe marginea drumului. Lucrătorii ne-au spus că ei lucrează cu materialele care li se dau, iar faptul că timpul este ploios nu afectează calitatea lucrărilor, întrucât varul imediat se usucă.

Oamenii au păreri împărțite, atunci când vine vorba despre lucrările de amenajare a orașului. Unii spuneau că orașul va fi mai verde și, deci, mai frumos, iar alții spun că autoritățile ar trebui să se focuseze pe alte probleme, mai importante, și mai deranjante, cum ar fi drumurile, apoi să sădească flori.

Reprezentanții de la Spații Verzi ne-au spus că, pentru procurarea florilor, a fost alocată o sumă de peste un milion de lei. Florile vor fi plantate în toate sectoarele, unde sunt prevăzute zone pentru sădit, și care sunt în gestiunea Întreprinderii Municipale de profil. Întrucât, în trecut, au existat situații când florile au fost furate, primarul capitalei, Ion Ceban, astăzi, într-o postare pe o rețea de socializare, a rugat poliția să facă publice numele celor care vor fi prinși furând flori, iar dacă în zonă sunt camere de supraveghere să fie făcute publice și fotografiile făptașilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram