/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv, tablou devastator, arme chimice, iar Rusia amenință Franța! Zelenski: Putin e un nazist

Șefa statului a discutat cu cancelara Germaniei despre recunoașterea certificatelor de vaccinare emise în Republica Moldova

missing
19 mai 2021, ora 21:20

Aflată într-o vizită de lucru la Berlin, președinta țării, Maia Sandu, a discutat cu cancelara Germaniei, Angela Merkel despre recunoașterea certificatelor de vaccinare emise în Republica Moldova pentru a permite cetățenilor țării noastre să circule liber în Uniunea Europeană. Discuțiile au avut loc în regim de teleconferință, din cauza restricțiilor pandemice dure din Germania. 

Acestea s-au axat inclusiv pe situația internă din Republica Moldova.

„Am trecut în revistă situația internă din Republica Moldova, provocările cu care ne-am confruntat în ultimele luni și perspectivele pe care le pot deschide alegerile parlamentare anticipate și agenda mea de reforme. Doamna Cancelar a confirmat intenția țării sale de a trimite observatori la alegeri în cadrul Misiunii OSCE/ODIHR”, a anunțat Sandu.

Totodată, Maia Sandu și Angela Merkel au vorbit și despre etapa la care se află negocierile privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere pentru cetățenii moldoveni și germani.

„Apreciem deschiderea părții germane de a gestiona migrația circulară a muncitorilor sezonieri din Moldova în Germania. Guvernul de la Berlin urmează să finalizeze pregătirea proiectului unui acord în acest sens”, a subliniat președinta R. Moldova.

Președinta s-a mai întânit și cu Frank-Walter Steinmeier, președintele Republicii Federale Germania.

„Am vorbit despre agenda mea de reforme, inclusiv lupta anticorupție, despre situația politică din Republica Moldova și despre miza alegerilor anticipate din luna iulie pentru țară și pentru regiune. I-am mulțumit domnului președinte Steinmeier pentru sprijinul Germaniei în depășirea crizei pandemice și pentru asistența generoasă oferită Republicii Moldova pe parcursul anilor”, a mai scris Maia Sandu pe Telegram.

Vizita șefei statului la Berlin va dura două zile. În cadrul vizitei oficiale la Berlin, Maia Sandu va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene, și va avea întrevederi cu deputați din fracțiunile CDU/CSU, SPD, Partidul Verde din Bundestag

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram