/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Vladimir Putin: „Moscova va continua identificarea unei soluții juste în problema reglementării transnistrene”

missing
18 mai 2021, ora 22:10

Președintele rus Vladimir Putin susține că „Moscova va continua identificarea unei soluții juste în problema reglementării transnistrene și obținerea unei înțelegeri privind statutul special al regiunii transnistrene”. Declarațiile liderul de la Kremlin au fost făcute în cadrul ceremoniei privind acreditarea a mai multor ambasadori în Federația Rusă.

„Relațiile cu R. Moldova se bazează pe o prietenie tradițională și pe împărtășirea unor valori spirituale comune de către națiunile noastre. Anul acesta vom marca 20 de ani de la Tratatul bilateral de Prietenie și Cooperare. Vom continua să promovăm căutarea unei soluții corecte pentru regiunea transnistreană și a unui acord care să-i acorde un statut special, cu garanții solide, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova”, a declarat Vladimir Putin.

Totodată, Putin spune că Moscova este deschisă unui dialog cu România și să intensifice legăturile dintre cele două țări.

„Contăm pe dezvoltarea unor relaţii reciproc avantajoase cu România, suntem gata să lucrăm împreună pentru a intensifica legăturile politice, economice şi umanitare. Există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre”, a mai precizat liderul de la Kremlin.

Vladimir Golovatiuc este noul ambasador al R. Moldova la Moscova, iar Cristian Istrate este ambasadorul României în Federația Rusă.

Foto: ZdG.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram