image
Sursa foto: Jurnal.md

După USB și PPR, și PL se alătură proiectului AUR la alegerile din 11 iulie; Chirtoacă: „Ajunge cât am mizat pe votul util”

Partidul Liberal se alătură Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Despre aceasta a anunțat, astăzi, liderul PL, Dorin Chirtoacă.

„Am decis ca noi, cei din Partidul Liberal, să facem front comun cu Alianța pentru Unirea Românilor, care a obținut un rezultat excepțional în cadrul alegerilor parlamentare din România. Necesitatea opțiunii unioniste în buletinul de vot este absolut necesară. Ajunge cât am mizat pe votul util. Unirea este obiectivul fundamental pe care-l avem de înfăptuit. Sunt sigur că unirea o vom face sub flamura AUR”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Decizia a fost salutată de președintele Alianței pentru Unirea Românilor, liderul unionist, Vlad Bilețchi. Acesta a făcut un apel repetat către liderul PUN, Octavian Țâcu, să se alăture mișcării unioniste.

„Cel mai important lucru pe care-l putem face acum este să dăm dovadă de unitate în jurul aceluiași ideal. Alianța pentru Unirea Românilor nu este un proiect la București și altul la Chișinău, ci este un proiect pan-românesc, care nu recunoaște hotarul nedrept de pe Prut. Noi nu ne propunem să participăm la alegeri de dragul participării, dar suntem ferm convinși că prin unitatea noastră, a tuturor celor care pledează pentru această cauză națională, putem obține un rezultat de cel puțin 10% în acest timp foarte scurt. Fac apel repetat către liderul PUN, Octavian Țâcu, pentru ca toate forțele unioniste să fie împreună”, a declarat președintele AUR, Vlad Bilețchi.

Precizăm că, anterior, formațiunea Uniunea Salvați Basarabia (USB) a anunțat că aderă la proiectul AUR, iar Partidul Popular Românesc (PPR) și-a unit forțele, prin transformare, cu AUR.

Noutăţile partenerilor

comentarii: