image
Sursa foto: jurnal.md

Dragancea recidivează: „Îți boțesc ochelarii”; Ex-consilierul lui Chicu, la restaurant cu Irina Vlah și mai mulți socialiști

Vitalie Dragancea, fostul consilier al ex-premierului Ion Chicu, a fost surprins astăzi în compania bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, într-un local din Vulcănești. Acolo ar fi avut loc o întâlnire cu mai mulți consilieri locali ai PSRM, în cadrul căreia s-a discutat despre bugetul autonomiei găgăuze, afirmă primarul de Vulcănești, Victor Petrioglu. De cealaltă parte, Dragancea spune că a fost o „vizită privată”.

Primarul orașului Vulcănești, Victor Petrioglu, spune că mai mulți primari din Găgăuzia i-au cerut bașcanului să discute despre bugetul autonomiei, aprobat recent. La rândul ei, Irina Vlah le-a promis că se va întâlni cu aleșii locali. Astăzi bașcanul a apărut la Vulcănești, dar nu la primărie, ci într-o cafenea, însoțită de Vitalie Dragancea. Tot acolo a fost văzut și deputatul socialist Grigorii Uzun.

„Doamna bașcan, împreună cu câțiva consilieri socialiști de la Vulcănești discută acum bugetul orașului nostru într-o cafenea din Vulcănești. Nu este prezent primarul, viceprimarul și niciun specialist de la primărie. Doar bașcanul, consilierii PSRM și șeful Direcţiei finanţe a UAT Găgăuzia. Când în istorie s-a mai văzut așa să se discute bugetul?” se revoltă primarul de Vulcănești.

jurnal.md

După întâlnire, Petrioglu a încercat s-o abordeze pe Vlah, reproșându-i că „bugetul trebuie discutat la primărie”, moment în care a intervenit Vitalie Dragancea, deranjat că este filmat.

„Am să-ți boțesc ochelarii”, i-a spus Dragancea lui Petrioglu. Cel din urmă mai spune că Dragancea l-a numit „zăpăcit”.

jurnal.md

După întâlnirea de la Vulcănești, au avut loc întâlniri similare în mai multe sate din același raion - la Cișmichioi, Carbalia și Etulia, unde Irina Vlah a discutat cu aleșii locali despre buget, lucru confirmat chiar de primari. La toate întâlnirile a fost prezent și Dragancea.

Solicitat de Jurnal să ne spună în calitate de ce a fost la întâlnirea de la Vulcănești, Dragancea a spus că într-o „vizită privată”, „este o bârfă zvonul legat de orice funcție publică” și chiar ne-a asigurat că dacă va deveni consilierul cuiva - vom afla primii. La insistența noastră de a afla ce a căutat totuși la întâlnirea bașcanului, Vitalie Dragancea s-a eschivat, oferindu-ne lecții despre democrație, drepturi, respect, spațiu privat și ne-a îndemnat să nu ne „înecăm în interpretări false”.

Cât despre faptul că l-a amenințat pe primarul de Vulcănești, Vitalie Dragancea ne-a spus: „Domnul care afirmă că a fost altercat a scăpat din vedere că e corect mai întâi să se intereseze dacă sunt de acord să fiu filmat. Mă pot afla într-un loc public fără să fiu urmărit de cineva”.

Contactat repetat pentru a ne spune ce a căutat și la celelalte întâlniri, Dragancea a continuat să se eschiveze.

„Sunt curios, ce problemă ați găsit în faptul că am fost prezent la o întâlnire ori alta? Sunt eu atât de important, ori e o criză de titluri azi?”, a răspuns Dragancea.

Amintim că Vitalie Dragancea a ajuns celebru prin replicile: „Respect presa până în glande” și „Am o memorie grețos de bună”. Acesta a mai acuzat jurnaliștii că sunt în goană doar de „titluri șocante”. Acum un an, acesta și-a dat demisia din funcția de consilier al lui Ion Chicu, la scurt timp după ce a scandalizat opinia publică prin aroganța sa în raport cu jurnaliștii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: