/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Mai mulți bicicliști au participat la o cursă pentru a ajuta persoanele care au nevoie de îngrijiri paliative

missing
15 mai 2021, ora 21:30

Au ales să urce dealuri, ca apoi sa poată muta și munții din loc. Este vorba despre mai mulți bicicliști care au pedalat astăzi peste 70 de kilometri ca să colecteze bani pentru persoanele care au nevoie de îngrijiri paliative. Mai exact, pentru a îmbunătăți cât de puțin viața celor care suferă de boli incurabile.

Deja de câteva luni, diminețile acestui bărbat din Orhei încep cu vizita medicilor. Aceștia îi măsoară tensiunea, febra și în special nivelul zahărului din sânge pentru că Oleg suferă de o formă gravă de diabet. Nu demult, acesta a avut un accident la locul de muncă, care i-a afectat piciorul. Infecția s-a răspândit rapid în țesuturi, astfel că medicii au luat o decizie care i-a schimbat radical viața.

Bărbatul trăiește cu mama și nepotul său, care îl îngrijesc în fiecare zi. Femeia povestește că erau perioade în care își pierdea speranța să-l mai vadă viu, întrucât starea de sănătate se agrava rapid.

Familia trăiește din pensia bătrânei și pensia de dizabiliatate a lui Oleg, de doar 500 de lei. Astfel că ajutorul acordat de organizația „Aripile Speranței” din Orhei, care oferă îngrijiri paliative, este indispensabil.

Pe lângă ajutor material, prețios este și suportul psihologic, mai spune femeia. Astăzi, de exemplu, asistentele le-au adus o iconiță.

Pentru Oleg, dar și pentru alte peste 200 de de persoane din Moldova care beneficiază de îngrijiri paliative, astăzi a fost organizată o cursă specială.

În speranța de a colecta bani, voluntarii organizației „Hospices of Hope” au urcat pe biciclete. Mai ales că o parte din ei au în spate istorii personale care îi motivează și mai mult.

Organizația „Hospices of Hope” își propune să colecteze fonduri pentru a susține dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă din cadrul echipelor mobile din regiunile Orhei, Soroca, Taraclia și Ocnița. Bicicliștii au pornit din curtea Ambasadei României, care a decis să susțină proiectul din acest an.

Organizația de caritate „Hospices of Hope” finanțează aproximativ 50 la sută din costul tratamentului pentru persoanele care suferă de boli incurabile, cealaltă parte a fondurilor fiind oferită de către Centrul Național de Asigurări Medicale. Chiar și așa, costurile de îngrijire a pacienților sunt foarte ridicate, astfel că cei care vor să susțină activitatea organizației pot accesa site-ul oficial Hospices of Hope pentru donații. În Moldova sunt aproximativ 25 de mii de persoane care au nevoie de îngrijiri speciale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram