VIDEO| La Bălți a fost deschis un centru de vaccinare la care se vor putea imuniza toți cetățenii RM, indiferent de viza de reședință

by D M
Distribuiti mai departe...

De miercuri, 12 mai, moldovenii se vor putea vaccina împotriva Covid-19 la un centru, care va activa în incinta Spitalului Clinic Bălți. Oamenii vor putea fi imunizați indiferent unde-și au viza de reședință. Zilnic, centrul va putea primi până la 500 de persoane.

Punctul este pregătit să deservească zilnic până la 500 de persoane. Iar pentru ca așteptarea oamenilor să fie mai plăcută, am decis să finanțez amenajarea scuarului din fața spitalului. Nu vreau să pierdem timp cu chestiuni birocratice, așa că voi achita pavajul din surse personale. Este vorba despre 20 de mii de euro. Lucrările vor fi efectuate în cel mai scurt timp„, a anunțat primarul muinicipiului, Renato Usatîi, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, primarul a dăruit spitalului o ambulanță de tip reanimobil, în valoare de 70.000 de euro, dotată cu utilaj medical performant. 
 
Întotdeauna mi-a păsat de viața oamenilor și a celor care salvează vieți, așa că am decis să procur pentru Spitalul din Bălți o ambulanță modernă. Din păcate, majoritatea instituțiilor medicale din țara noastră au probleme la acest capitol. Dar sper că, într-o bună zi, vom ajunge să ne tratăm în condiții bune„, a adăugat primarul.
 
Le mulțumesc medicilor pentru efortul depus în această perioadă dificilă pentru întreaga omenire și le doresc multă răbdare și curaj în continuare. Totodată, vă îndemn să vă vaccinați, pentru siguranța noastră, a tuturor„, a conchis Renato Usatîi.

În municipiul Bălți funcționează 6 puncte de vaccinare împotriva Covid-19, care activează în cadrul centrelor de sănătate. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.