/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ În timp ce oamenii s-au plâns că au circulat spre cimitirul „Sfântul Lazăr” în transporturi aglomerate, Primăria Chișinău susține contrariul

missing
11 mai 2021, ora 22:26

În timp ce chișinăuieni s-au plâns ieri că au circulat spre cimitirul Sfântul Lazăr în transporturi aglomerate, iar pe teritoriu am surprins oameni fără măști, primăria Chișinău declară că de Paștele Blajinilor toate acțiunile s-au desfășurat cu respectarea măsurilor de siguranță.

Subiectul a fost abordat în această dimineață, la ședința Primăriei Chișinău. Potrivit autorităților municipale, la cele 10 cimitire amplasate în municipiul Chișinău au venit de Paștele Blajinilor în jur de 30 de mii de oameni. Cei mai mulți dintre ei au fost observați la cimitirul Sfântul Lazăr, considerat cel mai mare din Europa.

Ordinea publică a fost asigurată de 300 de polițiști. Deși au aplicat contravenții, totuși, nu au fost înregistrate incidente majore. Ieri, când filmam modul în care veneau oamenii să-i pomenească pe cei morți, mulți dintre ei s-au plâns că în autobuze și troleibuze au avut parte de aglomerație.

Am avertizat politia care se afla la fața locului că unele microbuze luau pasageri cu mult peste limită. Și oameni fără măști prin cimitir am zărit. Cu toate acestea, primăria susține, într-un comunicat de presă, că a suplimentat numărul unităților de transport public spre direcția cimitirului, pentru a nu crea aglomerație în stațiile de așteptare.

Și chiar le-a mulțumit locuitorilor și oaspeților capitalei pentru că au dat dovadă de responsabilitate, au purtat măști, și au păstrat distanța socială. Reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne a mai declarat că au fost înregistrate peste o mie de contravenții, dintre care 244 de procese verbale au fost întocmite pentru nerespectarea regulilor anti-epidemice. Alte 32 de cazuri – pentru nerespectarea curățeniei, iar 31 – pentru comerț ilicit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram