/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Vremea rece de afară lovește în crescătorii de răsaduri. Agricultorii se plâng că nu prea au cumpărători

missing
09 mai 2021, ora 21:40

Vremea rece de afară lovește în crescătorii de răsaduri. Aceștia se plâng că nu prea au cumpărători, întrucât temperaturile nu sunt potrivite pentru a fi răsădite plantele. Chiar și așa, la piața din Ialoveni am întâlnit mai mulți gospodari care au venit să caute răsaduri pentru a-și amenaja grădinile, încurajați de zilele însorite din ultima perioadă.

La piața din Ialoveni am găsit astăzi mai mulți gospodari care au venit să caute răsaduri. Oamenii spun că vremea s-a mai încălzit, așa că încep să-și amenajeze grădinile.

De cealaltă parte, vânzătorii spun că timpul de afară le-a dat planurile peste cap întrucât temperaturile sunt încă scăzute pentru a putea fi răsădite plantele. Aceștia ne-au povestit că lucrează mai mult în pierdere. Chiar dacă au o gamă variată de răsaduri crescute cu multă grijă, cumpărători nu prea sunt.

În timp ce unii cumpărători și-au ales răsaduri de legume, alții au căutat flori, mai ales că a plouat în aceste zile și e timpul perfect pentru a planta flori în grădină.

La Piața din Ialoveni, prețul unui fir de răsad de roșii începea de la 2 lei și cincizeci de bani, iar răsadul de castraveți putea fi cumpărat la un preț de 5 lei. Ceva mai scumpe erau florile care ajungeau să coste și 40 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram