/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un doctor. Acesta activa la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală

missing
08 mai 2021, ora 18:58

Încă un medic a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba de medicul ortoped, Mihail Darciuc, în vârstă de 71 de ani, care activa la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală (IMU).

Colectivul Institutului transmite condoleanțe familiei și au specificat că Mihail Darciuc un coleg minunat, care a stat la baza fondării, în 1993, a Secției Ortopedie din cadrul IMU.

„Sincere condoleanțe familiei medicului ortoped, Mihail Darciuc! În această după amiază, cu profund regret, a încetat din viață, medicul ortoped, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, Mihail Darciuc. Colectivul Institutului de Medicină Urgentă a pierdut un specialist excepțional și un coleg minunat. Timp de 48 de ani a lucrat cu multă sârguință și implicare, tratând pacienții nu doar cu bogata sa experiență, dar și cu sfaturile utile, fiind în calitate de șef de Secție, imediat după absolvirea Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în 1973”, se arată în mesajul de condoleanțe al IMU.

Mihail Darciuc, a fost specialistul care a contribuit plenar la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova, iar meritele sale au fost recunoscute la nivel național, devenind „Om Emerit”, în 2006, obținând „Medalia Nicolae Testemițanu”, în 2010,„Ordinul de Onoare”, în 2018 și „Diplomă de gradul I”, în 2020, de la președintele Parlamentului.

„Doctorul Darciuc va rămâne în inimile noastre ca un Om- Enciclopedie, un bun prieten, care insufla putere și optimism. Conducerea Institutului de Medicină Urgentă exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură decesul acestuia. Dumnezeu să-l odihnească în pace.”

De la începutul pandemiei de coronavirus, peste 100 de lucrători din sistemul medical au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram