image
Sursa foto: captură video

Un avocat al lui Șor, surprins cum îi transmite o pungă judecătorului Berdilă; Ce se afla în sacoșă // VIDEO

Avocatul lui Ilan Șor, Nicolae Bojenco, și magistratul Tudor Berdilă au fost suprinși recent la o spălătorie auto din Cahul. Din imaginile surprinse de o cameră de supraveghere și publicate pe un canal de Telegram se vede că Bojarenco îi transmite judecătorului o pungă neagră cu logo-ul „Klassika Asigurări”, care reprezintă o companie de asigurări.

După ce a primit sacoșa, judecătorul raportor în dosarul lui Ilan Șor pune punga neagră pe care a luat-o de la Bojenco pe bancheta din spate a automobilului său. Avocatul Aureliu Colenco a confirmat pentru agora.md că în video apare magistratul Berdilă, dar în privința avocatului, acesta a declarat că ar fi un fals.

„Da, acesta este Berdilă. Dar, eu consider că video e falsificat. Eu nu știu dacă Bojenco s-a văzut cu Berdilă. Nu cred că un avocat atât de profesionist ar merge la așa ceva. E un fals”, a spus Colenco.

De cealaltă parte, avocatul Nicolae Bojenco a confirmat că această întâlnire a avut loc, dar a menționat că a fost una neplanificată.

„Nu a fost nicio întâlnire privată. Ne-am văzut la o spălătorie auto. Noi ne cunoaștem din 2003. Înainte de Paști m-am întâlnit cu el întâmplător. Am venit și eu la spălătorie să-mi spăl salonul. Nu i-am transmis nimic. A fost un vin alb și o ciocolată, care nu era destinată dumnealui, dar dacă tot m-am întâlnit cu el, l-am felicitat cu ocazia sărbătorilor”, a afirmat pentru aceeași sursă Nicolae Bojenco.

Avocatul le-a mai declarat jurnaliștilor că anterior a avut anumite relații profesionale cu judecătorul și că a declarat acest potențial conflict de interese în cadrul ședințelor de judecată.

Noi am înregistrat o propunere de abținere în una din primele ședințe, ca să fie reflectat în materialele cauzei penale. Această solicitare nici nu a fost pusă în discuție, motiv pentru care am depus cerere de recuzare a completului de judecată. Eu sunt avocat numit din oficiu. Am propus în ședință să fiu înlăturat, pentru că Ilan Șor are avocați prin contract. Curtea de Apel insistă să fiu mereu eu prezent. Cu Ilan Șor nu am discutat niciodată în viață”, a menționat Bojenco.

Magistratul Tudor Berdilă nu a comentat deocamdată acest subiect.

Noutăţile partenerilor

comentarii: