/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Dispărut de aproape o lună, răpirea judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus rămâne un mister

missing
27 aprilie 2021, ora 22:57

La aproape o lună de la dispariția judecătorului ucrainean, Nicolai Ceaus, ministerul de Interne, dar și alte autorități de la noi nu sunt gata să spună unde se află acesta acum și în ce stare este. Într-un scurt interviu pentru TV8, Pavel Voicu a declarat doar că sunt suficiente probe în acest caz și că, în curând, unele persoane vizate în anchetă ar putea fi anunțate în căutare. Dispariția magistratului a fost discutată și la ședința comisiei parlamentare de anchetă. Ambasada Ucrainei la Chișinău a ignorat invitația. 

Reprezentantul Ambasadei Ucrainei la Chișinău a fost invitat și, prin urmare, a fost așteptat la ședința de azi a Comisiei parlamentare. Totodată, deputatul susține că ceea ce s-a întâmplat cu judecătorul ucrainean nu trebuie să se mai repete.

Iar ministrul de Interne, Pavel Voicu, a declarat pentru postul nostru de televiziune că sunt probe destule, pentru a face lumină în acest caz. Magistratul din Ucraina, Nicolai Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev, după ce a fost prins cu 150 de mii de dolari în borcane și sa ascuns în Republica Moldova, a fost răpit din centrul Chișinăului de persoane străine.

Ulterior, într-o investigație Rise, au fost date numele și chiar fotografiile mai multor cetățeni Ucraineni, care ar fi participat la răpirea magistratului. Autoritățile din Ucraina neagă că ar avea vreo legătură cu răpirea. Deocamdată, nu se cunoaște, unde se află și în ce stare este Nicolai Ceaus.

Ministrul de Interne, audiat repetat la Comisia parlamentară pe cazul Ceaus. Reprezentanții Ambasadei Ucrainei nu au dat curs invitației

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram