image
Sursa foto: jurnal.md

În Chișinău, rata morbidității de Covid-19 este în scădere

Chișinăul înregistrează o scădere a numărului de cazuri de Covid-19 pe parcursul ultimelor cinci săptămâni. Despre aceasta a anunțat șefa Direcției sănătate a municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi.

La momentul actual din cele 1515 locuri din instituțiile spitalicești municipale destinate bolnavilor de Covid-19, sunt ocupate 593 de paturi.

Din numărul bolnavilor de Covid internați, 292 de pacienți sunt în stare gravă, iar 41 de bolnavi - în stare extrem de gravă.

„A fost redus numărul de paturi destinate bolnavilor Covid. Conform deciziei Ministerului Sănătății sunt sistate 150 de paturi de la spitalul de Ftiziopneumologie. Totodată nu sunt activate nici cele 110 paturi de la spitalul „Gheorghe Paladi” și sunt scoase din circuitul covid cele 150 de locuri de la spitalul „Sfânta Treime”. Dacă situația va continu să se amelioreze va rămâne în circuit doar Centrul Covid-19 de la Moldexpo„ a mai declarat Tatiana Bucearschi.

Șefa Direcției sănătate a mai precizat că la momentul actual continuă vaccinarea profesorilor și a taxatorilor. Medicii de la centrele de vaccinare, experții din sănătătate îndeamnă locuitorii municipiului Chișinău, care au vârsta peste 60 de ani și cei cu comorbidități, să se programeze pentru vaccinare, pentru a reduce riscurile cauzate de complicațiile provocate de această infecție pe viitor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: