image
Sursa foto: zf.ro

Germania: O infirmieră a administrat soluție salină mai multor persoane, pentru a ascunde că a spart un flacon de Pfizer

O asistentă medicală din Germania a fost audiată duminică după ce a recunoscut că a schimbat vaccinul coronavirus cu o soluție salină în șase cazuri, pentru că a vrut să acopere faptul că a scăpat și spart un flacon de BionTech/Pfizer.

Autoritățile cer acum de urgență celor 200 de persoane care au fost inoculate la centrul de vaccinare al Crucii Roșii din Friesland în acea zi să se prezinte pentru a fi testate pentru anticorpi. Astfel, vor putea afla care sunt cele șase persoane care nu au primit vaccinul.

Poliția din Wilhelmshaven/Friesland, nordul Germaniei, a transmis că a deschis o anchetă cu privire la posibile vătămări corporale de către asistentă.

Ziarele locale subliniază că este o practică standard ca vaccinul BioNTech/Pfizer să fie diluat cu soluție salină înainte de a fi administrat, scrie Biziday.ro.

În urma incidentului, asistenta a povestit cele întâmplate unor colegi, care au alertat autoritățile.

S-a deschis o linie telefonică directă pentru ca persoanele care au fost vaccinate în ziua incidentului să se prezinte pentru a putea fi testate.

Autoritățile susțin că implementează acum o procedură conform căreia nicio persoană nu va gestiona singură într-o încăpere flacoanele de vaccin, astfel încercând să evite incidente similare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: