/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

„O decizie luată unilateral”. Socialistul Bolea pune la îndoială hotărârea CC de a suspenda revocarea lui Manole

missing
23 aprilie 2021, ora 23:23

Socialistul Vasile Bolea pune la îndoială decizia luată în această seară de Curtea Constituțională, care a suspendat numirea unui nou magistrat la Înalta Curte și revocarea Domnicăi Manole. Bolea susține că decizia, luată unilateral de Liuba Șova, urmează să treacă testul confirmării în plenul CC.

„Decizie nocturnă a unui judecător al Curții Constituționale învinuit de uzurpare a înaltei instituții de jurisdicției constituțională. O decizie luată unilateral de doamna Liuba Șova, care urmează testul confirmării de către Plenul Curții Constituționale”, a scris Vasile Bolea într-un mesaj pe Facebook.

„Subliniez că în conformitate cu alineatul 4 a art.7 prim, a Codului Jurisdicției Constituționale, dispoziția Președintelui Curții Constituționale urmează a fi validată în mod obligatoriu de plenul Curții Constituționale.
Subliniez că Doamnă Domnica Manole nu poate participa la luarea acestei decizii pe motiv ca Hotărârile Parlamentului o vizează în mod direct. La fel este de menționat că nu este vorba de o demitere, dar de retragerea actului administrativ individual de numire ce urmează a fi examinat în ordinea Contentiosului Administrativ.
Lupta cu uzurpatorii Curții Constituționale continuă”, a mai menționat deputatul de la PSRM.

Curtea Constituțională a suspendat două dintre hotărârile aprobate azi de Legislativ: anularea hotărârii Parlamentului din 2019 prin care Domnica Manole a fost numită judecătoarea la CC și a numit un magistrat nou la Înalta Curte.  Decizia de suspendare a celor două hotărâri a fost luată de un singur magistrat al CC – Liuba Șova. Documentul este semnat de Șova, președinte ad – interim al Curții Constituționale.

Înalta Curte s-a pronunțat după ce deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a contestat numirea de către Parlament a unui magistrat nou la Înalta Curte, precum și retragerea susținerii pentru președinta CC, judecătoarea Domnica Manole.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram