image
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

50 de mii de cartușe care urmau să ajungă în Republica Moldova, reținute în România; Cine era la volanul automobilului

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița anunțau zilele trecute că efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu dublă cetățenie, care intenționa să ajungă în Republica Moldova cu un transport de 49.900 de cartușe letale, fără a deține toate documentele prevăzute de lege, necesare transportului în cauză.

La volanul automobilului se afla fratele fostului viceministru de Externe, Valeriu Ostalep - Ion Ostalep, fondatorul agenției de pază „Combat-Service” și al magazinului de arme „Sniper Elite”.

Potrivit poliției de frontieră române, cazul a avut loc în seara zilei de 15 aprilie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, când Ion Ostalep s-a prezentat la punctul de control pentru a ieși din România, conducând un autovehicul înmatriculat în România, care transporta cartuşe letale pentru firma pe care o deţine în Republica Moldova.

„Deoarece bărbatul nu a putut prezenta aviz de tranzit eliberat de către structurile Poliţiei de Frontieră, echipa comună, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, în urma căruia a constatat faptul că bărbatul transporta un număr de 49.900 de cartușe letale, calibru 9 mm. Persoana în cauză a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că pentru transportul în cauză are nevoie de aviz din partea Poliției de Frontieră”, se spune într-un comunicat de presă.

Întreaga cantitate de muniție a fost ridicată în vederea continuării și definitivării cercetărilor, sub aspectul „săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată”.

politiadefrontiera.ropolitiadefrontiera.ro

Contactat de Jurnal.md, Ion Ostalep a declarat că aducea marfa din Cehia și că toate actele în ceea ce privește cartușele erau în regulă, problema fiind lipsa unui aviz de tranzit pentru anume acel tip de transport pe care îl conducea, necesar pentru tranzitarea României.

„Marfa a fost declarată la intrarea în România, compania deține toate actele necesare, autoritățile române nu au pretenții la legalitatea mărfii. Problema a fost în autorizația de tranzit pe teritoriul României. Juriștii se clarifică, așteptăm decizia finală a autorităților române”, a spus Ion Ostalep.

Amintim că Ion Ostalep este fondatorul agenției de pază private „Combat-Service”, administrată de fostul viceministru de Interne, Valentin Zubic, care până în 2019 fusese administrator la compania de pază „Argus-S”, afiliată fostului șef al PD, Vladimir Plahotniuc.

„Combat-Service”, fondată în anul 2007, a fost în stand-by în ultimii ani, înregistrând 0 venituri. În 2019 însă, compania a luat turații, înregistrând un venit de 753 de mii de lei.

infodebit.mdinfodebit.md

Ion Ostalep mai este fondator și administrator la un magazin de arme - „Sniper Elite”. Potrivit portalului Infobase.md, în perioada 2017-2019, SRL-ul a înregistrat un venit de peste 26 de milioane de lei. Compania mai deține și cel mai mare tir de tragere în aer liber din R. Moldova, la Rădeni, Strășeni.

infobase.mdinfobase.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: