image
Sursa foto: msmps.gov.md

În municipiul Chișinău procesul de vaccinare va fi organizat și în zilele de weekend

Pe teritoriul municipiului Chișinău de câteva săptămâni se atestă o scădere a morbidității prin infecția COVID-19. Cauza acestui fenomen este explicat de către specialiști prin desfășurarea procesului de vaccinare anticovid. Informații în acest sens au fost prezentate în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

Până în prezent, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 104.599 de cazuri confirmate cu coronavirus, inclusiv 99.371 persoane recuperate și 1.765 de decese. Totodată, sub supraveghere medicală se află 16.184 de pacienți.

În perioada 19-25 aprilie se va finaliza procesul de imunizare a cadrelor didactice din instituțiile școlare și preșcolare, centrele de educație extrașcolară, liceele de artă, cu profil sportiv etc., inclusiv din cele private. La fel, va continua și vaccinarea taxatorilor și șoferilor din transportul public municipal.

Instituțiile de învățământ universitar vor putea remite listele cu solicitarea de vaccinare către Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate pentru coordonare și ulterioara programare pentru imunizare.

Conform primăriei în funcție de disponibilitatea vaccinurilor, care sunt puse la dispoziție de autoritățile centrale de profil, va începe activitatea de imunizare și în Centrele de Sănătate din suburbiile municipiul Chișinău. Procesul de vaccinare va fi organizat și în zilele de sâmbătă și duminică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: