image
Sursa foto: lci.fr

Republica Moldova a primit încă un lot de 48.000 de doze de vaccin AstraZeneca prin intermediul platformei COVAX

Astăzi Republica Moldova a primit încă un lot de 48.000 de doze de vaccin AstraZeneca prin intermediul platformei COVAX.

„Suntem foarte recunoscători pentru aceste donații. Ele ne permit să continuăm procesul de vaccinare și să trecem la următoarele etape: oameni în vârstă, profesori, persoane din grupul de risc. Le mulțumim organizațiilor care au făcut posibile aceste donații - GAVI, CEPI, OMS, UNICEF, și țărilor care au contribuit financiar - SUA, Germania, Marea Britanie, Japonia, Canada, tuturor țărilor europene. Contăm pe COVAX și mai departe, inclusiv în ce privește sprijinul pentru a cumpăra vaccinul cât mai repede direct de la producători la un preț mai mic”, a scris pe Facebook președintele RM, Maia Sandu.

Amintim că tot astăzi Republica Moldova a primit drept donație din partea României alte 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Acestea se adaugă celor 72.000 de doze livrate până acum de România. Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova constă în echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19 și vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei din luna decembrie 2020, la Chișinău.

maia sandu//facebookmaia sandu//facebook

Noutăţile partenerilor

comentarii: