/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/FOTO/ Lotul de 132 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, oferit de România, a ajuns în R. Moldova

missing
17 aprilie 2021, ora 19:52

Lotul de 132 de mii de doze de vaccin împotriva noului virus COVID-19 a ajuns în Republica Moldova. Convoiul umanitar a fost întâmpinat de către consiliera prezidențială, Ala Nemerenco, și ambasadorul României la Chișinăy, Daniel Ioniță. 

„Cele 132000 de doze de vaccin au trecut acum Prutul și vor ajunge în curând la Chișinău. Mulțumim, România, pentru donația generoasă care ne permite să extindem categoriile de persoane vaccinate. România a donat din propriile vaccinuri, iar o asemenea mărinimie cimentează prietenia solidă dintre Republica Moldova și România. Suntem recunoscători domnului Președinte Klaus Iohannis, domnului Prim-ministru Florin Cîțu, poporului român pentru solidaritate și eforturile imense de a face posibile aceste donații. Vom continua să construim poduri pentru cetățenii noștri, podul de vaccinuri fiind acum cel mai valoros”, a anunțat șefa statului, Maia Sandu.

„Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova constă în echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19 și vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei din luna decembrie 2020, la Chișinău. Împreună învingem pandemia”, a menționat premierul român Florin Câțu.

Precizăm că acestea se adaugă celor 72.000 de doze livrate până acum la Chișinău.

Pe 26 februarie curent, Guvernul României a aprobat hotărârea privind livrarea primului lot de vaccin anti COVID-19 în țara noastră.

Amintim că în cadrul vizitei din decembrie în Republica Moldova, președintele României, Klaus Iohannis, a promis o donație de 200 de mii de doze de vaccin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram