image
Sursa foto: Jurnal.md

Ministerul Sănătății ar putea demara procesul de testare rapidă la Centrele de informare Covid

Cele 15 centre de informare Covid-19, deschise în 15 localități, de către specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgentă al MAI, ar putea fi utilizate pentru testarea rapidă a populației. Anunțul a fost făcut de premierul interimar Aureliu Ciocoi după ședința Centrului unic de comandă.

Potrivit șefului Executivului, membrii Centrului unic de comandă au convenit să fie examinată rapid posibilitatea de a detașa câte un lucrător medical în cadrul acestor centre pentru a demara procesul de testare rapidă a populației.

„Urmează să vedem dacă există stocurile suficiente în cadrul Ministerului Sănătății pentru a asigura acest proces. Sper să găsim, iar daca nu, vom recurge la achiziționarea unui nou lot de teste rapide pentru a asigura aceasta rețea pe întreg teritoriul RM”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Premierul în exercițiu a menționat că ANSP a efectuat 64 de misiuni de control, în urma cărora au fost identificate 19 cazuri de neconformare a normelor sanitare. În legătură cu acestea, el accentuat că decizia nr. 1 a CSE prevede dreptul dat organelor de control să retragă licența de activitate a unităților de alimentare publică, agenților economici care nu se conformează rigorilor epidemiologice.

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării au fost antrenați în acțiuni de patrulare și menținere a ordinii publice 11 mii de polițiști și 80 de militari din cadrul Armatei Naționale.

În zilele de weekend, angajații MAI, dar și militarii vor continua controale și patrularea locurilor publice din Republica Moldova pentru a preveni sau a identifica cazurile de încălcare a regimului sanitar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: