/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/DOC/ Alertele de călătorie, actualizate! Ce țări ne mențin în zona roșie și unde avem „undă verde”

missing
09 aprilie 2021, ora 20:48

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat alertele de călătorie pentru Republica Moldova. Unele țări, cum ar fi bunăoară România, continuă să ne mențină în zona roșie. Pentru că Republica Moldova se află în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru România, moldovenii cu pașapoarte românești trebuie să stea 14 zile în carantină. 

În Ucraina, moldovenii pot intrat dacă dețin o poliță de asigurare medicală, care să copere costurile unui eventual tratament pentru COVID – 19. De asemenea, este necesar un test negativ la coronavirus, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de trecerea frontierei de stat, emis în liba rusă sau engleză.

Rămân restricționate și călătoriile moldovenilor în Germania, care a inclus țara noastră în zona specială de risc, de categoria a doua, cu incidență ridicată a noilor cazuri de coronavirus. Deplasările spre Germani sunt permise doar în baza unui motiv bine întemeiat.

Grecii nu permit intrarea în țară a vetățenilor din afara granițelor UE. Moldovenii cu cetățenie română vor putea merge în Grecia dacă au un test negativ la COVID – 19. Pentru călătoriile în Irlanda este obligatorie carantina hotelieră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram