Tribunalul Brăila urma să analizeze astăzi contestaţia procurilor care cer ca bărbatul să fie arestat. Decizia a fost amânată însă pentru 1 septembrie din motiv că şoferul nu a fost prezent în sala de judecată.

Acum o săptămână, după ce procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore, magistraţii Judecătoriei Brăila au respins propunerea de arestare preventivă a cetăţeanului turc Cemil Sevinc, şoferul autocarului răsturnat în dimineaţa zilei de 19 august.

În accident au murit trei copii, cu vârste cuprinse de 6, 14 şi 15 ani, iar alte 27 de persoane au fost rănite, toţi cetăţeni moldoveni.

Procurorii susţin că şoferul este vinovat de accident pentru că a condus cu viteză excesivă, deşi carosabilul era acoperit cu apă. Bărbatul reprezintă un pericol pentru ordinea publică, mai adaugă ei, privarea sa de libertate fiind necesară pentru a nu influenţa persoanele vătămate şi martorii.

Cemil Sevinc era angajat de câteva luni la firma de transport „Patnos Turizm", care deţinea autocarul răsturnat pe raza localităţii brăilene Baldovineşti. El a scăpat cu răni uşoare din tragicul accident.