image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

De astăzi, în Chișinău și Bălți este INTERZISĂ ieșirea din casă între orele 23:00-05:00; Ce alte restricții intră în vigoare

Începând de astăzi, nu mai avem voie să mergem în parcuri sau la terenurile de joacă, aceasta fiind una dintre restricțiile decise de Comisia pentru Situații Excepționale în contextul stării de urgență.

Tot de astăzi, în municipiile Chișinău și Bălți va fi interzisă circulația persoanelor în afara locuințelor între orele 23.00 și 5.00.

Se vor permite doar deplasările în interes profesional, deplasările pentru asistență medicală și pentru achiziționarea medicamentelor. În același timp s-a decis interzicerea aflării persoanelor în parcuri, zone de agrement și terenuri de joacă.

De asemenea, s-a decis și un regim special de muncă, astfel încât în birouri să fie atrași până la 30% din numărul de angajați.

Din 3 aprilie și până pe 30 mai sunt interzse ceremoniile solemne de înregistrare a căsătoriilor și botezurilor, manifestările în masă, dar și deconectarea de la utilități a consumatorilor și penalizarea pentru întârzieri la achitarea acestora.

Totodată comisia a mai decis posibilitatea suspendării activității, pe perioada stării de urgență, a unităților economice care încalcă regulamentele sanitare, măsurile de sănătate publică și a căror activitate pune în pericol sănătatea publică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: