image
Sursa foto: customs.gov.md

Restricții la trecerea frontierei: Testul negativ la Covid, obligatoriu la intrarea în RM; Va fi verificată temperatura

Testul negativ PCR Covid-19 devine obligatoriu la intrarea în Republica Moldova. Totodată, toate persoanele care traversează frontiera de stat vor fi supuse screening-ului, adică li se va efectua termometria.

Astfel, se instituie obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova a rezultatului negativ al testului PCR COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun. Pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii, rezultatele testelor obligatoriu vor deţine codurile QR Quick Response Code.

În cazul persoanelor vaccinate, este nevoie de prezentarea unui act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19, inclusiv cu a doua doză. Confirmarea trebuie să fie prezentată în română, engleză, franceză sau rusă.

Operatorii de transport, autorizaţi de a efectua curse de călători spre Republica Moldova, nu vor admite îmbarcarea persoanelor care nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării sau act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19, inclusiv celei de a 2-a doză.

La fel, activităţie de agrement în masă sau culturale sunt interzise în Zona de Frontieră.

În funcție de evoluţia situaţiei epidemiologice pe teritoriul tarii şi în afara acesteia, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Serviciul Vamal vor decide asupra necesităţii sistării sau reluării activităţii punctelor de trecere a frontierei de stat.

Precizăm că în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență până pe 30 mai.

Noutăţile partenerilor

comentarii: