image
Sursa foto: jurnal.md

Curtea Constituțională a respins sesizarea PSRM care a contestat prima desemnare a Nataliei Gavrilița în funcția de premier

Curtea Constituțională a examinat unele sesizări aflate pe rol și a decis respingerea lor ca inadmisibile, printre acestea și sesizarea PSRM privind primul decret de desemnare a Nataliei Gavrilița în funcția de premier.

Curtea s-a pronunțat la sesizarea deputaților socialiști Vasile Bolea și Alexandru Suhodolski care au contestat decretul din 27 ianuarie 2021 prin care Maia Sandu a desemnat-o pentru prima dată, pe Natalia Gavrilița, pentru funcția de premier.

„În baza Decretului contestat, dna Natalia Gavrilița a solicitat votulde încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului. Pe 11 februarie 2021, Parlamentul a examinat solicitarea candidatului la funcția de Primministru și nu a susținut-o. Astfel, prin respingerea solicitării de învestitură a Guvernului, Decretul contestat s-a consumat. În jurisprudența sa, Curtea a statuat că actele consumate nu pot fi supuse controlului de constituționalitate. Așadar, Curtea reține că sesizarea este lipsită de obiect şi nu poate fi acceptată pentru examinare în fond”, se arată în decizia Curții Constituționale.

Hotărârea Curții este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Noutăţile partenerilor

comentarii: