image
Sursa foto: jurnal.md

Doi tineri originari din Irak, fără acte de identitate, depistați de poliția de frontieră; Intenționau să ajungă în România

Străinii au fost depistați la sfârșitul săptămânii trecute în timp ce se deplasau spre râul Prut. Poliția de frontieră împreună cu angajații Inspectoratului de Poliție, Leova și reprezentanții BMA i-a reținut pe tineri pe o stradă din orașul Leova.

Irakienii, cu vârsta de 22 și 24 de ani, erau echipați cu strictul necesar pentru călătorie. Aceștia nu au putut prezenta acte de identitate și nici nu au putut sa-și justifice scopul aflării în regiune. 

În continuare fiind cercetată direcția de deplasare a acestora, polițiștii de frontieră au depistat pe malul Prutului o barcă gonflabilă și vâsle. 

Ulterior, în urma unor investigații suplimentare s-a stabilit identitatea străinilor și faptul că tinerii irakieni au intrat ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. La fel, există bănuială rezonabilă că persoanele urmau să ajungă ilegal în România, folosind barca pregătită în acest sens.

Ca urmare, străinii au fost preluați de către ofițerii BMA și plasați la Centrul de plasament temporar până la luarea unei decizii finale.

Polițiștii de frontieră întreprind acțiuni procesuale în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, identificării persoanelor implicate în acest caz și atragerii la răspundere pentru organizarea migrației ilegale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: