/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Scandalul vaccinărilor continuă. Un deputat democrat s-a vaccinat cu Pfizer la Glodeni, deși încă nu s-a început a doua etapă

missing
30 martie 2021, ora 23:33

Scandalul vaccinărilor în afara rândului ia amploare. Pe lângă mai mulți consilieri raionali, primari și alți funcționari, s-a vaccinat și un deputat. Este vorba despre democratul Ion Leucă, care s-a imunizat cu serul Pfizer, la Glodeni. Acesta are, însă, o explicație. Deputatul susține că a fost invitat la vaccinare de medicul de familie și spune că s-a imunizat doar după ce a primit asigurări că toți lucrătorii medicali din localitate au fost deja imunizați.

Tot astăzi, s-a aflat și despre vaccinarea angajaților Primăriei din Cantemir, care susțin, însă, că au făcut-o pentru a nu irosi dozele rămase după imunizarea personalului medical. Chiar și așa, deputatul socialist Vladimir Odnostalco a cerut, pe rețelele sociale, demisia acestora.

Contactat de TV8, deputatul democrat, Ion Leucă, a confirmat că s-a vaccinat contra Covid-19 cu serul Pfizer, dar susține că nu a sărit rândul pentru a face acest lucru. Leucă povestește că a mers la Centrul de Sănătate din Glodeni, acolo unde este la evidența medicului de familie, pentru a da mai multe analize, după ce a trecut, acum câteva luni, printr-o formă gravă de coronavirus.

Deputatul susține că nu avut vreo preferință în ceea ce ține de vaccinul utilizat, pentru că ar avea mai multe boli cornice, și că a profitat de ocazie, atât timp cât era pe loc, la Glodeni. Iar în raionul Cantemir au fost vaccinați în afara rândului mai mulți polițiști, profesori, primari și beneficiari ai centrelor de azil.

Directoarea Centrului de Sănătate ne-a spus că a recurs la această măsură, după ce toate persoanele incluse în prima etapă de vaccinare din regiune au fost imunizate și au rămas doze de vaccinuri Pfizer neutilizate. Asta deși, conform datelor Ministerului Sănătății, în raion ar fi fost imunizate puțin peste 200 de persoane.

Șefa Centrului de Sănătate nu ne-a putut spune exact, însă, câți lucrători medicali au fost vaccinați. În schimb, s-au vaccinat angajații Primăriei, nouă la număr, fapt despre care au anunțat chiar ei, pe facebook. În contextul informațiilor apărute în spațiul public, privind trucarea procesului de imunizare cu vaccinul Pfizer, Ministerul Sănătății a demarat o anchetă, pentru a examina și stabili, dacă au fost înregistrate încălcări. Totodată, a fost creată și o Comisie de evaluare, care va fi responsabilă de examinarea cazurilor de utilizare a vaccinului, conform etapelor prevăzute în Planul național de imunizare.

Întrebați dacă registrul electronic al persoanelor vaccinate este verificat, pentru a fi depistate abateri, responsabilii ne-au răspuns că persoanele înregistrate în registru nu declară ce funcție au, așa că este imposibil să demonstrezi pe această cale, dacă se respectă etapele de imunizare.

Zilele trecute, în Republica Moldova, a izbucnit un scandal cu privire la utilizarea dozelor de vaccin anti-Covid. Totul a început după ce avocatul, liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a scris pe pagina sa de Facebook că, potrivit unor surse, în raionul Edineț ar fi fost imunizați, fără rând, anumiți consilieri raionali ai Partidului Socialiștilor și apropiați ai acestora.

Cu o reacție la acest subiect a venit și consiliera prezidențială Ala Nemerenco, care a menționat că a auzit și ea despre astfel de cazuri la Edineț, Ungheni și Chișinău. Astfel, la spitalul din Edineț a fost creată o comisie de anchetă internă, care va investiga abaterile din procesul de vaccinare, iar pe perioada anchetei, șefii instituții au fost suspendați din funcții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram