image
Sursa foto: Getty Images

Marco Van Basten vrea să revoluţioneze fotbalul mondial. "Dacă nu am avea această regulă, am avea puţine probleme"

Legenda fotbalului olandez, Marco Van Basten, a acordat un interviu prin care a sugerat eliminarea unei reguli foarte importante din fotbal.

Fostul mare atacant olandez, deţinător a 3 Baloane de Aur şi legendă a fotbalului mondial, Marco Van Basten a sugerat o idee care va schimba fotbalul pe care îl ştim astăzi.

Marco Van Basten a acordat un interviu pentru cei de la Sky Sports, iar fostul atacant al lui AC Milan, a propus o idee care va revoluţiona fotbalul mondial. Legenda fotbalului Olandez ar vrea ca regula off-side-ului să fie eliminată şi consideră faptul că jocul ar fi mult mai spectaculos.

Cei de la Consiliul Asociaţiei Internaţionale de Fotbal (n.r. autoritatea care se ocupă cu regulile şi legile jocului) au anunţat că vor să revizuiască regula pentru off-side şi că acceptă şi alte sugestii, iar Van Basten a sugerat una care va atrage toată atenţia.

"Sunt foarte curios cu privire la regula off-side-ului pentru că sunt convins că nu este o regulă bună. Aş vrea să încerc să arăt că fotbalul este posibil fără regula off-side-ului. Sunt convins că fotbalul ar fi mai bun astfel. Fotbalul este un joc fantastic, dar cred în continuare că trebuie să facem mult mai mult pentru a-l face mai bun, mai spectaculos, mai interesant, mai incitant. Trebuie să lucrăm la asta.

Problema este că vorbim prea mult despre decizii în privinţa poziţiilor de off-side. Dacă nu am avea această regulă, am avea puţine probleme şi echipele se vor concentra pentru a oferi spectacol.", a declarat Marco Van Basten pentru Sky Sports.

Şi Arsene Wenger a propus o altă viziune a off-side-ului. Fostul antrenor al lui Arsenal susţine ca regulamentul să fie mai tolerant cu atacanţii, iar în momentul pasei orice parte a corpului care ar fi în afara liniei de off-side să nu fie luată în considerare, iar acest lucru să fie valabil doar în momentul în care atacantul primeşte mingea, în acest fel fotbalul ar fi mai permisiv şi mai spectaculos.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: