image
Sursa foto: jurnal.md

Florarii, nemulțumiți de noile restricții; Susțin că vor organiza proteste // VIDEO

Florarii care activează pe Calea Basarbiei din Chișinău, sunt nevoiți să arunce florile la coș, pentru că nu au cumpărători. Oamenii sunt nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități, care le-au redus regimul de lucru.

Florarii susțin că timp de o săptămână, de când sunt aplicate restricțiile, au vândut mai nimic.

Această femeie spune că deoarece nu a putut să vândă florile în această săptămână, acum nu are decât să le dea la un preț simbolic sau să le arunce. În cele din urmă rămâne doar cu datorii către importator și cu credite pe care trebuie să le ramburseze.

Într-o situație similară se află și alți oameni, care vând flori pe timp de noapte pe strada Calea Basarabiei și a căror activitate este restricționată.

Oamenii spun că au depus o petiție la Pretura sectorului Râșcani. Drept reacție, pretorul Vlad Melnic dă asigurări că la următoarea ședință a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică vor încerca să găsească o soluție pentru florari.

„Această piață de flori intră în notificarea Calea Moșilor 4, dacă nu greșesc și ei nu au dreptul să activeze după ora 15.00. Noi ne propunem la următoarea ședință să facem ceva modificări la capitolul acesta să găsim o soluție ca să nu stea unul lângă altul, să fie păstrată distanța de 3 metri de la fiecare tarabă, eu nu am un răspuns acum cum o să fie”, a declarat Melnic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: