/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Nu-i sperie pericolul de infectare cu Covid-19. Unii moldoveni continuă să poarte masca doar de formă

missing
26 martie 2021, ora 19:52

Chișinăul este în zona roșie privind pericolul de infectare cu Covid-19. În Capitală, incidența de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus este de trei ori mai mare decât media pe țară. De la începutul acestei luni, în fiecare săptămână, doar în municipiul Chișinău, au fost testați pozitiv peste 1000 de oameni. Chiar și în această situație gravă, majoritatea oamenilor cu care am vorbit astăzi, în oraș, ne-au spus că ei nu mai cred în existența virusului. Și cu toate că masca de protecție este obligatorie, în Piața Centrală, parcuri și în transportul public, mulți oamenii nu poartă masca corect, invocând diferite motive.

În timp ce, în țară, în fiecare zi, se înregistrează mii de cazuri noi de infectare cu Covid-19, oamenii se cred mai puternici decât virusul care, a luat deja viața a mii de persoane. În Piața Centrală, de exemplu, azi dimineață, am găsit aglomerație mare. Vânzătorii, dar și clienții, își puneau masca de protecție corect, doar după că vedeau echipa noastră de filmare, iar unii nici măcar atunci.

Alți oameni ne-au spus că le este frică să vină în piață, iar faptul că unii sunt neglijenți și nu respectă normele antiepidemice îi deranjează, întrucât trebuie să fie foarte precauți.

Și în transportul public, am surprins oameni care nu poartă masca corect. Unii, când au văzut echipa noastră, s-au corectat iar, alte persoane însă, consideră că purtarea măștii de protecție este inutilă.

Situație similară am găsit și în parcurile din capitală. Aici, unii oameni cântau și umblau fără mască ca în vremurile bune!

Chiar și așa, cei de la Inspectoratul Național de Carabinieri ne-au spus că, zilnic, carabinierii sunt implicați în monitorizarea măsurilor de prevenire și control a infecției Covid-19, impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, iar dacă nu i-am întâlnit în parc la un anumit moment, asta nu înseamnă că aceștia nu sunt în zonă.

Zilnic, în intervalul orelor 7:00 și 19:00, circa 100 de carabinieri sunt implicați în monitorizarea normelor anti Covid.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram